top of page

Onderhouden van zilveren sieraden

Sieraden zijn natuurlijk prachtig! En dat wil je natuurlijk zo houden. Maar hoe zorg je daar nou voor? Dat lees je allemaal in deze HippeZaken blog!


Sieraden zijn er van verschillende materialen, zo heb je stainless steel, 925 sterling zilver, 925 sterling zilver goldplated en 14- of 18-karaats goud. Bij elk materiaal geldt weer een andere behandeling. In deze blog vertellen we je graag hoe je jouw zilveren sieraden het mooist houdt én het is nog nooit zo makkelijk geweest!


925 sterling zilver

Zilveren sieraden kan je op meerdere manieren schoonmaken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zilverbadje, een zilverpoetsdoekje of heel gemakkelijk met Cif! We leggen je de verschillende manieren graag uit.


Zilverbadje

Dit is het meest geschikt voor gerodineerde sieraden zoals Zinzi of Karma. Een zilverbadje kun je heel makkelijk kopen bij ons in de winkel! Doe je sieraden in het frame en dop ze een keer onder, hierna spoel je ze goed af onder een koude kraan en droog je ze met een zachte doek. Voor de echte finishing touch kun je met een oude tandenborstel de overige restjes weghalen.


Zilverdoek

Je kunt ook jouw zilveren sieraden schoonmaken met een zilverdoek. Dit is een van de beste manieren, maar is wel wat lastiger. Je moet namelijk jouw zilveren sieraden stevig oppoetsen, voor het mooiste resultaat.


Cif – Geschikt voor Buddha to Buddha

Dit is onze favourite! Met Cif gaan jouw Buddha sieraden weer stralen als nooit tevoren. Doe een beetje Cif op je handen en pak het zilveren sieraad hiertussen. Schuur het sieraad tussen je handen en spoel het hierna goed af onder de kraan. Ook hier voor de finishing toch kun je met een oude tandenborstel de overige restjes weghalen.


Onderhouden van zilveren sieraden

Tot slot geven we je graag nog wat tips, om ervoor te zorgen dat jouw zilveren sieraden mooi blijven en je er lang plezier van kunt hebben.


· Maak de sieraden regelmatig schoon

· Doe de sieraden pas om nadat je parfum, make-up of crèmes hebt gebruikt

· Doe je sieraden voor het slapen uit

· Draag geen sieraden tijdens het sporten, zwemmen of douchen

· Laat de zilveren sieraden niet in contact komen met chemische stoffen

· Berg je sieraden op in een dichte beschermende sieradendoos als je ze niet draagt


Heb je nog vragen over jouw zilveren sieraden of tips nodig? Stuur ons gerust een berichtje of kom een keertje langs in onze winkel!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page