top of page

Onderhouden van gouden sieraden

Sieraden zijn prachtig! En dat wil je natuurlijk zo houden. Maar hoe zorg je daar nou voor? Dat lees je allemaal in deze HippeZaken blog!


Sieraden zijn er van verschillende materialen, zo heb je stainless steel, 925 sterling zilver, 925 sterling zilver goldplated en 14- of 18-karaats goud. Bij elk materiaal geldt weer een andere behandeling. In deze blog vertellen we je graag hoe je jouw 14- of 18-karaats gouden sieraden het mooist houdt én het is nog nooit zo makkelijk geweest!


Gouden sieraden

Soms kan het voorkomen dat jouw sieraden er na verloop van tijd minder stralend uitzien. Dit kan mede komen doordat jouw sieraden in contact komen met andere voorwerpen. Het is net als bij zilveren sieraden, belangrijk dat je ze afdoet bij douchen, zwemmen, schoonmaken en tijdens het slapen, om ervoor te zorgen dat het sieraad in de mooiste en beste staat blijft. Het fijne bij gouden sieraden, is dat het niet oxideert en altijd zijn originele kleur behoudt.


Schoonmaken

Mochten jouw gouden sieraden toch een beetje dof ogen en wil je ze weer laten schitteren? Volg dan deze stappen! (Kan voor zowel geelgoud, witgoud als roségoud)


1) Maak een lauwwarm sopje met een beetje groene zeep (dreft of driehoek) en een scheutje ammoniak.

2) Laat de sieraden enkele minuten in het sopje.

3) Met een zachte tandenborstel of zachte doek kun je het sieraad helemaal schoonpoetsen.

4) Spoel de sieraden af met lauw water en maak ze weer droog met een flanellen doek.


Volg deze stappen en jouw gouden sieraden zullen weer helemaal schitteren en glanzen! Schitteren jouw sieraden nog niet helemaal naar wens? Maak dan gebruik van een ultrasoon trilbad! Dit zorgt voor de échte finishing touch van de sieraden.


Extra tips

Tot slot geven we je graag nog wat extra tips, om ervoor te zorgen dat jouw gouden sieraden mooi blijven en je er lang plezier van kunt hebben, dit geldt ook voor zilveren sieraden.


· Maak de sieraden regelmatig schoon

· Doe de sieraden pas om nadat je parfum, make-up of crèmes hebt gebruikt

· Doe je sieraden voor het slapen uit

· Draag geen sieraden tijdens het sporten, zwemmen of douchen

· Laat de zilveren sieraden niet in contact komen met chemische stoffen

· Berg je sieraden op in een dichte beschermende sieradendoos als je ze niet draagt


Heb je nog vragen over het onderhouden van gouden sieraden of tips nodig? Stuur ons gerust een berichtje of kom een keertje langs in onze winkel!


96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page