top of page
Trouwringen-icon.png
Trouwringen-icon.png
Trouwringen-icon.png

De verschillende materialen van trouwringen

Jullie gaan binnenkort trouwen, gefeliciteerd! Nu moeten jullie opzoek naar jullie droomringen, maar welke materialen zijn er nou allemaal en wat past er nu bij jullie? Tegenwoordig worden er namelijk steeds meer verschillende materialen gebruikt. We snappen dat het erg lastig is om het materiaal van jullie trouwringen te bepalen, daarom leggen we jullie graag wat uit over alle verschillende materialen en geven we jullie tips en tricks, zodat jullie de juiste keuze kunnen maken!

 

Gouden trouwringen

Goud is nog altijd het populairste materiaal bij de aankoop van trouwringen, maar de traditionele kleur: geelgoud, kan je tegenwoordig loslaten. Gouden ringen zijn er in de verschillende kleuren: Geelgoud, witgoud en roségoud. Kan jij niet goed kiezen of vind jij meerdere kleuren mooi? Ga dan voor een bicolor (2 kleuren goud) of zelfs een tricolor ring (3 kleuren goud)!

 

Aantal karaats

Een gouden trouwring, betekent vaak niet dat de hele ring van goud is. De hoeveelheid ‘echt’ goud die in een ring verwerkt zit, wordt aangegeven met het aantal ‘karaats’, dit wordt aangegeven met de hoeveelheid andere metalen (legering). Het goud wordt dan gemengd met andere materialen zoals: zilver, koper en palladium, zodat de ringen sterker worden. Hoe hoger de karaats, hoe meer goud er in de ring is verwerkt is. Een nadeel van hogere karaats (20 tot 22), is dat de ringen gevoeliger zijn voor beschadigingen. De meeste trouwringen zijn gemaakt van 14-karaats goud. Bij HippeZaken heb je de keuze uit: 18 karaat goud, bevat 75% puur goud, 14 karaat goud, bevat 58,5% puur goud en 9 karaat, deze bevat 33,75% puur goud.

 

Titanium

Titanium trouwringen krijgen tegenwoordig steeds meer de voorkeur, vooral bij mannen. Een groot voordeel van dit materiaal, is dat het erg licht van gewicht aan de vinger is, maar wel erg sterk materiaal is, dit komt door de hardheid van het materiaal. Hierdoor gaat de ring niet snel vervormen en oxideren. Titanium is dus een erg gebruiks- en huidvriendelijk materiaal en dus ook zeker draagbaar met allergieën. De originele kleur van dit materiaal is grijs, maar door het verwerken van dit materiaal met elektrolyse kunnen er zelfs kleuren zoals; rood, blauw, groen of geel ontstaan!

 

Platina

Platina is het duurste edelmetaal dat als basis voor trouwringen wordt gebruikt. Een groot voordeel is dat je dit materiaal wel gewoon kunt dragen, ondanks dat je allergieën hebt voor zilver of goud. Door de hardheid van het materiaal, beschadigd de ring nauwelijks, waardoor platina een erg geschikt materiaal is voor een trouwring. De originele kleur van dit materiaal is wit. Platina is zelfs nog zeldzamer dan goud, waardoor trouwringen van platina wel kostbaarder zijn.

 

Zirkonium

Wil jij gaan voor heel wat anders? Ga dan voor Zirkonium ringen, dit zijn namelijk erg unieke ringen, waarmee je je kunt onderscheiden van de rest. De originele kleur van dit materiaal is zwart, dit komt door de verhitting tijdens het verwerken van de trouwringen. Dit is dus een hele bijzondere en unieke eigenschap van een trouwring, dit materiaal is ook heel gaaf om te combineren met andere materialen.

 

Zilver

Zilveren trouwringen zie je wat minder vaak, maar die zijn er zeker wel! Het nadeel van zilver, is dat het kwetsbaar materiaal is en het sneller gaat verkleuren. Zilver is eigenlijk een te zacht materiaal om daadwerkelijk een trouwring van te maken en daarom wordt er koper toegevoegd.

 

Hopelijk hebben jullie wat meer inzicht in de verschillende materialen en kunnen jullie een keuze maken voor het materiaal van jullie trouwringen. Hebben jullie nog vragen of vinden jullie het toch lastig kiezen? Wij helpen en adviseren jullie graag!

bottom of page