top of page
Trouwringen-icon.png
Trouwringen-icon.png
Trouwringen-icon.png

Alles wat jullie willen weten over trouwringen!

Jullie gaan binnenkort trouwen, gefeliciteerd! Waarschijnlijk zijn jullie voorbereidingen in volle gang en gaan jullie nu opzoek naar dé perfecte ringen, voor dé perfecte dag, maar waar moet je nu allemaal rekening mee houden tijdens deze zoektocht? Wij leggen het je graag uit en geven jullie wat tips mee!

 

Aankopen van jullie trouwringen

Jullie ringen staan symbool voor liefde en zijn het enige wat je nog bij je draagt na jullie trouwdag, de ringen moeten dus perfect bij jullie passen! Daarom is het verstandig om zo’n 5 tot 6 maanden voor jullie trouwdag te starten met de zoektocht naar jullie trouwringen. Zo houd je rekening met de levertijd van trouwringen en het plaatsen van een gravure. Ook hebben jullie zelf nog genoeg tijd om na te denken over meerdere alternatieven, zodat jullie de juiste keuze kunnen maken. Tot slot heb je op deze termijn nog wat speling, waardoor als er iets misgaat, dit nog op tijd opgelost kan worden voor jullie perfecte dag!

 

De verlovingsring

Het zou zonde zijn als je jouw prachtige verlovingsring niet meer zou kunnen dragen. We gaan graag samen met jullie opzoek naar een mogelijkheid waarbij je beiden ringen kunt blijven dragen of zelfs kunt combineren. Dit zie je steeds vaker terug en is een echte trend binnen de trouwringen. Zo gaan bruiden ook steeds vaker voor een aanschuifring als trouwring, zodat je samen een mooi geheel krijgt en beiden ringen aan dezelfde vinger kunt dragen.

 

Aan welke hand draag ik mijn trouwring?

De ringvinger is de meest gekozen vinger om de ring aan te dragen. Er ontstaat wel eens verwarring over aan welke hand je je trouwring ‘moet’ dragen. Vroeger was het zo dat katholieken mensen hun trouwring links droegen en protestanten hun trouwring rechts, maar op dit moment zit hier geen streng voorschrift meer aan vast. Het is vooral belangrijk dat hij voor jou aan een praktische hand zit. Rechtshandige dragen hun trouwring vaak links en andersom, dat komt omdat de ring dan minder te verduren krijgt en dus minder snel gaat beschadigen.

 

Jullie zijn natuurlijk altijd welkom in onze trouwringenstudio om een kijkje te nemen tussen al het moois en daar begeleiden we jullie graag bij! Een afspraak maken kan hieronder!

bottom of page